Aktualności

Bądź na bieżąco z najnowszymi wydarzeniami!

Smacznie i zdrowo ;)

Kształcenie zdrowych nawyków żywieniowych jest jednym z ważnych celów nauczania techniki w szkole podstawowej. Uczniowie w klasie piątej zaczynają podejmować świadome decyzje dotyczące wyboru odpowiednich dla swojego wieku produktów żywieniowych. Praktycznym sprawdzianem dla nich stało się przygotowanie zdrowego, pożywnego i jednocześnie atrakcyjnego wizualnie posiłku. Dnia 6 czerwca uczniowie klasy V przygotowali zdrowe i smaczne tortille lub kanapki. Podczas prac musieli wykazać się odpowiednią organizacją przygotowania posiłku (tj. np. higiena osobista i pracy, porządek, ekonomiczne wykorzystanie produktów żywieniowych). Po zakończeniu prac uczniowie uzasadnili wybór produktów odnosząc się do poznanych zasad żywienia.  Degustacja wypadła smakowicie.
Opracowanie Emilia Stosio

Komentowanie zostało zablokowane.